Potrawa tak mi zasmakowała, że postanowiłam odtworzyć przepis i po niewielkich zmianach sałatka na stałe zapisała się w nasz obiadowo-kolacyjny repertuar :)
P.S. Pozdrowienia dla Magdy ;)
Sałatka z serem pleśniowym, orzechami, rodzynkami i roszponką
411,2 kcal B - 10 g T - 24,2 g W - 40,7 g 4 WW
Składniki na 1 porcję:
- Roszponka 1 garść (ok. 30g)
- Winogrona czerwone pokrojone na połówki (100g)
- Pomidory suszone w oleju pokrojone 2 szt. (10g)
- Orzechy włoskie zalane wrzątkiem na 10 minut 1 łyżka (10g)
- Rodzynki (najlepiej duże) zalane wrzątkiem na 10 minut 1 łyżka (15g)
- Ser z niebieską pleśnią pokrojony w kosteczkę 30g
Składniki na sos:
- Olej rzepakowy tłoczony na zimno lub oliwa extra vergine 1 łyżeczka
- Miód 1 łyżeczka
- Sok z cytryny 1 łyżka
- Woda 2 łyżki
- Sól, pieprz, zioła prowansalskie
Wykonanie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Było smaczne? Niesmaczne? Udało się? Nie udało? Podziel się komentarzem i zdjęciem przygotowanej potrawy :)