Crumble czyli owoce pod pierzynką
1 porcja 153 kcal B - 2,5 g T - 9 g W - 10 g błonnik - 6 g 1 WW
Składniki na 4 porcje:
- Maliny 200 g
- Nektarynki 2 sztuki
- Miód naturalny 10 g (1 łyżka)
- Olej rzepakowy do natłuszczenia brytfanki
- Jogurt naturalny 4 łyżki
Składniki na kruszonkę:
- Masło 30 g
- Otręby pszenne 15 g (4 łyżki)
- Cukier 10 g
- Orzechy włoskie 20 g
Wykonanie:
1. Piekarnik podgrzej do 180 stopni.
2. Owoce umyj, nektaryny pokrój w drobną kostkę.
3. Brytfankę natłuść masłem, włóż do niej owoce i miód, wymieszaj.
4. Orzechy pokrój na drobne kawałeczki. W osobnej misce połącz wszystkie składniki kruszonki, dokładnie wymieszaj palcami.
Smacznego ! J
Uwielbiam crubmle. :) Zdrowy i pyszny deser.
OdpowiedzUsuńSwoją drogą, same smaczne przepisy u Ciebie. Będę wpadać.
Pozdrawiam!
Zdrowy, pyszny i niskokaloryczny ! ;) Zapraszam serdecznie. Pozdrawiam :)
Usuńznam, robię często, uwielbiam:)
OdpowiedzUsuń