Lody bananowe light bez śmietanki, jajek i mleka
1 porcja (ok. 120 g) 114 kcal B - 1,2 g T - 0,4 g W - 26 g błonnik - 2 g 2,5 WW
Składniki na 1 porcję:
- Banan 1 szt.
- Cynamon szczypta
- Skórka otarta z 1/4 cytryny
Wykonanie:
1. Banana obrać i zawinąć w sreberko. Włożyć do zamrażalnika na około 4 godziny.
2. Po upływie wskazanego czasu banana wyjąć i po około 15 minutach zmiksować w blenderze z cynamonem i skórką z cytryny.
3. Podawać od razu lub przechowywać w zamrażalniku.
Smacznego :)
Uwielbiam takie lody :))
OdpowiedzUsuńOoo coś nowegoo :) chyba wypróbuję :))
OdpowiedzUsuńrewelacyjny pomysł szczególnie dla dzieci uczulonych na mleko i inne produkty - już wypróbowałam :)
OdpowiedzUsuńzapraszam na zdrowawalkazkg.blog.pl
zrobiłam-pyszne, super się sprawdza przy mojej diecie cukrzycowej
OdpowiedzUsuń